Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator Avond- en ochtendshoot in het Vijlenerbos - Kees van Dongen | Fotografie
Skip to main content

Avond- en ochtendshoot in het Vijlenerbos

Prachtig Vijlenerbos bij het vroege licht

Op vrijdag 30 augustus was ik op tijd vertrokken om een fotoshoot te gaan doen in het Vijlenerbos bij Vijlen in Zuid-Limburg. Het plan was om het prachtige bos in avond- en ochtendlicht te fotograferen.

Omdat op en neer rijden voor mij dan net iets te veel is had ik besloten te overnachten in een plaatsje vlak bij het bos.
In de late middagzon, die nog te hard is, besloot ik om op verkenning te gaan om later in de avond daar terug te komen. Zo vond ik enkele prachtige plekken (Rugweg en Epenerbaan). Terug naar Vijlen om bij "de Cubaan" even lekker te eten. En dan rond 18.30 uur op naar de locaties. Een mooie shoot gedaan bij dat mooie licht. Op de terugweg naar Schin op Geul waar ik overnacht bij een klein hotel met uiterst aardige eigenaren, kleurde de lucht rood/paars. Op de Rijksweg vlakbij Abdij Sint-Benedictusberg kan ik nog een mooie foto maken van een heuvel met enkele bomen in het avondrood. Een view die ik elke keer waarneem als ik terugkom van een wandeling in Zuid-Limburg. Nog nagenietend van een biertje van het huis, ga ik, al redelijk tevreden met de vangst, slapen.

Dan om 05.00 uur op om op tijd weer in het bos te zijn. Op de Rijksweg zie ik prachtige mistbanken op de velden. Die kan ik ook nog vastleggen. Eenmaal in het bos op de Epenerbaan wordt ik helemaal blij. Het prachtige licht, helemaal niemand in het bos op een enkele vroege wandelaar met hond en een hardloopster na, maak ik een hele serie foto's van prachtige paden bij machtig mooi licht. Ik zie een vos, een ree, het is er allemaal. Dan is het plots al 9.00 uur en merk ik dat het licht te hard wordt. Met een heerlijk, terveden gevoel rijd ik weer naar huis om eens op mijn gemak te bekijken wat ik gevangen heb :)

Enkele shots van deze shoot. Zoals je ziet heb ik bij enkele foto's een beetje herfstsfeer toegevoegd.

Blog

Over dit artikel

Workshop Photoshop volgen?

Zou je ook meer willen weten over het bewerken van foto's of het samenvoegen van meerdere foto's? Volg dan een workshop en ontdek hoe je je foto's veel meer sfeer en gevoel kunt geven.

Nieuwsbrief

Gerelateerd aan dit artikel

Meer artikelen

© 2012 - 2024  Kees van Dongen - Fotografie  |  Alle rechten voorbehouden  |  Privacybeleid  |  Disclaimer  |  Website: Van Dongen Design - Update cookies instellingen